Kerstlunch met ‘kletspotten’

Door Ine Kuijs

 De laatste dinsdag van 2018 werd op een andere manier ingevuld dan we gewend zijn. Niet om 14.00 uur, maar al om 12.30 uur werd iedereen verwacht voor een kerstlunch in De Biechten. De bijeenkomst werd geopend door Karin de Bont. Zij heette iedereen welkom en deze keer werd speciaal aandacht besteed aan de medewerkers van De Biechten. Karin bedankte hen voor alle goede zorgen van de afgelopen jaren. Terwijl ze sprak had ze in haar linkerhand een mooi presentje, waaruit plotseling een mooie fles rode wijn op de grond viel. Jammer, maar er wordt nog voor een vervanger gezorgd.

 In de zaal waren de tafels gezellig gedekt met een kaarsje, verzorgd door De Biechten, maar ook met een kerstfiguur en kerstservetten, verzorgd door Linda die er helaas niet bij kon zijn. Ook stond er op iedere tafel een ‘kletspot’, waaruit een vraag genomen kon worden als gespreksstof. Hiervoor had Marieke gezorgd.

Iedereen kreeg een heerlijk champignonsoepje met een broodje kroket en een boterham met kaas. Koffie en thee werden rondgebracht en terwijl iedereen at, waren er gesprekken aan de verschillende tafels. Naar mijn idee waren er geen vragen uit de ‘kletspot’ nodig. Er waren in de verschillende groepen voldoende onderwerpen waarover gesproken kon worden. Aan het einde van de bijeenkomst zijn er wat briefjes uit de pot gehaald om te kijken wat voor vragen er gepakt hadden kunnen worden.

De reacties van veel mensen over de lunch waren positief. “Zeker voor herhaling vatbaar”, werd er door iemand geroepen bij het naar huis gaan. Fijn om op deze manier met elkaar in gesprek te kunnen zijn en Parkinsonervaringen uit te wisselen.

 Er wordt gezegd dat scherven geluk brengen. Laten we hopen dat deze scherven ons komend jaar weer veel fijne momenten met elkaar gaan geven. Informatief, gezellig, maar vooral ook middagen waarop we ervaringen kunnen delen met elkaar.