Excursie naar de Isabellakazerne

Door Ine Kuijs

Gezamenlijke lunch in de Biechten en uitje naar de Isabellakazerne in Vught

Dinsdag 13 september verzamelden zich rond 12.00 uur een groep van 30 mensen die samen in de Biechten hebben genoten van een heerlijke lunch. Deze bestond uit een lekkere, pittige tomatensoep met extra veel balletjes, een worstenbroodje, broodjes met allerlei soorten beleg en een drankje. Compliment aan het personeel van de Biechten.
Het was een leuke start van het uitje naar de Isabella kazerne.

Bezoek aan de Isabella kazerne (13 sep 2016)

Bezoek aan de Isabella kazerne (13 sep 2016)

Om 13.30 uur vertrok de bus met airco, want zelfs voor goed weer was gezorgd. Iets te heet, dus het flesje water dat werd uitgereikt bij aankomst bij de kazerne, was dan ook zeer welkom!

In drie groepen werden we rondgeleid door gidsen die in het bestuur van de Isabella kazerne zitten. Enthousiaste en betrokken heren die veel wisten te vertellen over de geschiedenis van de kazerne. In verband met de hitte werden de groepen op schaduwrijke plaatsen geïnformeerd, waarbij goed gezorgd werd voor de mensen onder ons die behoefte hadden aan een stoel of steuntje. In ongeveer een uur werd op drie verschillende plaatsen onder andere de geschiedenis verteld over de start en groei van de Isabella kazerne, over de mensen die er gebruik van hebben gemaakt en over hoe de ruimtes op dit moment worden gebruikt. Het was een boeiende middag die, onder de bomen op een terras op het terrein, werd afgesloten met een drankje en iets lekkers. De liefhebbers mochten nog even met de gidsen het poortgebouw bekijken, waarbij weer vol enthousiasme werd verteld over de geschiedenis van dit terrein.

De rondleiding in Vught was ons op de beursvloer in Den Bosch aangeboden door de Isabella kazerne, de busreis door de Meijerij. Joost Liefhebber heeft dit alles voor het Parkinson Café mogelijk gemaakt.
Ik ga ervan uit dat ik namens alle deelnemers aan deze dag deze mensen mag bedanken, maar zeker ook Chantal en Linda die voor ons de dag hebben verzorgd.