Dance for Health

door Chantal Lambooij

Ondanks de sneeuw waren er toch zo’n kleine twintig mensen naar het café gekomen.
Karin de Bont opende het café en heette Monique Benthin van harte welkom.

Monique maakt onderdeel uit van Dance for Health. Dance for Health biedt bewegingsprogramma’s aan. Tijdens deze danslessen is er aandacht voor balans, houding, flexibiliteit, kracht, coördinatie, maar vooral ook voor plezier. Vaardigheden die een professionele danser zijn hele leven traint om elke dag te kunnen schitteren op het toneel en die mensen met een chronische bewegingsaandoening moeten blijven trainen om te schitteren in het dagelijks leven. Bij de ziekte van Parkinson hebben de wekelijkse danslessen direct effect op stijfheid, fijne motoriek en gezichtsuitdrukking.

Monique heeft ons tijdens het cafe een les gegeven waarbij aandacht was voor het bewegen van alle delen van het lichaam. Met een rustige opbouw in beweging en in muziek kon iedereen op z’n eigen manier meedoen. De les gaf me een vrij gevoel en een gevoel van saamhorigheid.

In ’s-Hertogenbosch is een groep van Dance for Health. Zij komen samen op vrijdag van 10:30 tot 11:45 uur in de Muzerije, Hinthamerstraat 74, ’s Hertogenbosch. Een parkeergarage is vlakbij. De kosten bedragen € 35 per maand, echtparen betalen € 55. De eerste kennismakingsles is gratis en er is een opzegtermijn van één maand. Danservaring is niet nodig. Meer informatie kunt u vinden op internet: www.danceforhealth.nl of u kunt Monique mailen: m.benthin@hetnet.nl

Het eerstvolgende café zal zij op dinsdag 9 januari. Onderwerp: CBR & rijvaardigheid

Wij wensen eenieder een gezond en prachtig 2018 toe en heten u graag welkom in het café!