Bewegen met Switch2move

Verslag door Ine Kuijs – de Vaan

Spreker: Andrew Greenwood.
Aanwezig: rond de 50 personen.

Gestart werd met een korte introductie van Andrew. Ook is er veel informatie te vinden op de site: SWITCH2MOVE | The Art of Movement, Health & Wellbeing.

Andrew is de oprichter van Switch2move. Hij is kunst- en bewegingsspecialist. Door een goede vriend die de diagnose Parkinson kreeg, besloot hij zich meer te gaan richten op het vormgeven van een methodiek die gebaseerd is op diverse beweegtechnieken die mensen een verbeterde kwaliteit van leven geven. Andrew was verbonden aan Dance for Health waar hij samen met een team van kunstenaars en medici zijn methodiek verder heeft doorontwikkeld. In 2016 heeft hij Switch2move opgericht om zijn werk ook op internationaal niveau voort te zetten.

Na een korte introductie begon Andrew met het activeren van de mensen in de zaal. Op muziek werden kleine bewegingen met armen en handen gemaakt. Dit werd steeds verder uitgebreid met voeten en benen en een combinatie daarvan. Het was geweldig om te zien hoe iedereen probeerde de bewegingen mee te doen. Na een paar maten veranderde Andrew de bewegingen en zag je iedereen volgen. De manier waarop Andrew de hele groep activeerde was mooi om te zien! Door de gecombineerde opdrachten zorg je ervoor dat je hersenen aan het denken worden gezet, maar ook je spieren en al die botjes in je lijf worden geactiveerd! Volgens Andrew kan iedereen het op zijn eigen manier doen. Alles is goed! Het gaat om het bewegen, de emotie en de gezelligheid.

Veel mensen gaven aan het een erg leuke middag te hebben gevonden. Sommigen wilden graag meer informatie, want wilden een les gaan volgen bij Swith2move. Er waren ook wat stemmen die het erg confronterend vonden. Je ontdekt dat je lichaam niet kan, wat je geest zo graag zou willen doen. Maar de manier waarop Andrew de zaal had geactiveerd, werd door iedereen als zeer positief ervaren. De glimlach die hij de hele middag had laten zien, bracht hij ook over op de mensen in de groep. De meesten vertrokken met de glimlach op hun gezicht huiswaarts.

Informatie: Andrew geeft 2x in de week les in De Biechten op vrijdag en op dinsdag. Voor verdere informatie kan contact worden opgenomen met Switch2move. Zie site hierboven. Er kan altijd een les worden bijgewoond om te kijken of het iets voor u is.